How to leave Greece?

  • 21 August 2022
  • 1 reply
  • 75 views

So with a lot of effort we made it to Athens, taking the bucharest sofia and a bus to thessaloniki route.

 

Now we have enjoyed greece and want to slowly return home (Netherlands). I just don't see an effective/cheap/interrailly way of leaving here. Does anyone have some tips? Maybe an effective way of reaching croatia so we are back in railwayland?


1 reply

Userlevel 7
Badge +5

Nee knul-en dat is hier nou al zooooooooooo vaak verteld, dat het een beetje gaperig gaat worden. DE route over land+sea is dus ferry boot naar IT en dan per treni. Want tussen al die landjes die eens ooit Yugoslavia waren rijden geen voz/vlak/=trein meer. Nog veel erger als BG-GR. seat61.com vol met dat soort info. Van GR naar HR moet je dan tenminste bus/taxi nemen van GR naar MAC en van MAC naar RS en van RS naar OF HU OF HR. Een doorgaande bus doet dat veel vlotter en more easy als dat geknip.

Er gaan zeker wel 10-12 ferrylines GR-IT-google heeft van die verzamelsites zat. De meeste geven wel wat discount-zeker ook aan junior, maar een deel ervan is vooral voor people+car/avan en nemen nu ports die ver van de betreinbare wereld liggen. Het kan best zijn dat een ferry zonder die gezochte discount op jouw reisdag toch goedkoper is als die andere met. Voor de typische InterRailer-oude stijl is ´deck space´ zat, (=je rolt je slaapzakkie uit) maar er zijn ook poltrone=slaapstoelen en hutten met bedjes.

Reply